Jak przygotować pastrami w domu

Przepis na najlepsze pastrami w twoim domu

Cześć! Wiele osób pyta mnie, jak w domowych warunkach przygotować pysznego pastrami, więc dzisiaj pokażę Wam, jak to zrobić.

Aby stworzyć wyjątkową kanapkę z pastrami, zacznijmy od dobrego chleba – najlepiej, jeśli to będzie chleb żytni na zakwasie.

Potrzebujemy również pastrami, sera cheddar, kiszonej kapusty, pikli, czerwonej marynowanej cebuli, oraz klarowanego masła.

Dodatkowo używamy zwykłych sosów takich jak sriracha, majonez, musztarda i ketchup.

W garnku z gotującą się wodą na zwykłym domowym grillu z teflonem umieszczamy 200 g pastrami, pokrojone w plastry o grubości 3 mm. Gotujemy je na parze przez 4 minuty.

Następnie smarujemy chlebek wybranymi sosami. Na dolnej części układamy plaster sera cheddar, nasze pastrami, pikle, kapustę kiszoną, cebulkę, a na koniec zamykamy kanapkę drugą warstwą sera cheddar.

Nie potrzebujemy dodatkowych przypraw – całość jest już wyjątkowo aromatyczna. Na koniec warto delikatnie posmarować wierzch kanapki klarowanym masłem.

Gotowe kanapki przenosimy na grill, na którym będą się smakowicie grillować. Przygotowane w ten sposób pastrami domowego wyrobu z pewnością zachwycą podniebienia i sprawią, że poczujesz się jak w restauracji – a wszystko to w zaciszu własnego domu. Smacznego!